Huisregels

Door betreden van het festivalterrein of het kopen van een kaartje ga je akkoord met onze huisregels.

Respect

Heb respect voor elkaar, gun elkaar een te gek festival. Agressiviteit is nooit de oplossing. Dus feest, houd rekening met de zon, alcohol en het feit dat we met een paar duizend mensen op een kleine plek bij elkaar zijn.

Rust

We hebben veel kinderen te gast. Hou daar rekening mee. Probeer de rust ’s nachts op de campings te bewaren. Op Stortemelk geldt stilte van middernacht tot zeven uur in de ochtend. Op Lange Paal moet het nog een uurtje eerder echt stil zijn.

Milieu en natuur

Vlieland heet ons hartelijk welkom. Dat willen we graag volgend jaar ook zo zien. Dus denk aan het milieu, houd het eiland daarom schoon. Ook al kun je het niet altijd direct of met het blote oog zien, op Vlieland zijn veel bijzondere en soms ook beschermde plantjes en dieren te vinden, Into The Great Wide Open is extra voorzichtig en houdt daar bij de voorbereiding en opbouw rekening mee, wij vragen jullie dat ook te doen en op de paden te lopen.

Drugs

De politie in Harlingen houdt sinds deze zomer regelmatig controle op drugs. Meer dan de wettelijk toegestane hoeveelheid softdrugs is verboden net als harddrugs in het algemeen. Net als de politie vinden wij dat harddrugs gewoon niet kunnen. Wie wordt betrapt met harddrugs loopt het risico van het festival en de campings te worden verwijderd.

Wapens

Nee toch.

Paraplu’s

Je mag je paraplu meenemen het terrein op, maar het is niet de bedoeling dat je deze opsteekt voor het podium aangezien mede-bezoekers, maar ook onze cameramensen daar last van hebben. Paraplu’s worden bij overlast in beslag genomen en helaas hebben we geen paraplu-park waar deze in dat geval bewaard worden.

Huisdieren

Deze zijn niet toegestaan. Overigens houden dieren toch niet van harde muziek.

Foto’s/films/audio

Het fotograferen en filmen is toegestaan, echter zijn wij niet aansprakelijk voor eventuele schade die aan apparatuur tijdens het festival of op ons festivalterrein ontstaat. Plaats de foto’s vooral ook op onze website.

Mobiel oplaadpunt

Op het Sportveld is het mogelijk mobiele telefoons op te laden, de organisatie is niet verantwoordelijk voor eventuele schade aan telefoontoestellen.

Strand

’s Morgens vroeg rennen onze kinderen weer over het strand. Laat daarom ’s nachts geen rotzooi op het strand achter en geef het goede voorbeeld aan de next generation.

Alcohol

We schenken alleen alcohol aan mensen boven de 18 jaar. Als het horecapersoneel twijfelt aan je leeftijd word je verzocht een polsbandje te halen bij de informatiebalie. Deze krijg je op vertoon van je legitimatiebewijs.

Eten & drinken op terrein

We accepteren geen blikjes en glaswerk op het festivalterrein. Ook het meenemen van eigen eten & drinken is niet toegestaan, enkel water is hierop een uitzondering. Houd hier rekening mee bij de toegangspoort.

Hardcups

Op Into The Great Wide Open schenken we op het Sportveld de drankjes in zogenaamde hardcups. Hardcups zijn een duurzaam alternatief voor wegwerpbekers. Ook zijn ze mooier en drinken ze nog fijner ook. De hardcups kunnen jaren mee, mits we hier met zijn allen goed mee omgaan. Gooi de glazen niet op de grond, neem ze niet mee naar huis maar breng ze terug naar de bar. Hardcups mogen in ieder geval niet het Sportveld af.

Drankjes buiten het terrein

In verband met onze vergunning maar ook zeker vanwege de beperking van zwerfafval mogen er geen drankjes mee naar buiten, dus drink de drankjes op bij de podia waar je ze gekocht hebt.

Roken

Roken op Into The Great Wide Open mag natuurlijk, maar doe je peuk na afloop alsjeblieft in een daarvoor bestemde asbak. In een natuurgebied gooi je die namelijk niet op de grond. Mocht er een periode zijn van extreme droogte, dan kan de lokale overheid een rookverbod instellen in de natuur- en buitengebieden. Wij zullen je dan op de hoogte stellen en meer faciliteiten bieden, maar wees er bij ‘code rood’ op voorbereid dat er niet meer gerookt mag worden in de duinen, bos en op het Sportveld en dat ook de barbecue uit moet blijven en vuur op het strand dan ook echt niet kan.

Vuur

Vuur op de campings is ten strengste verboden. Ook mag er geen hout gesleept worden over de campings.

Veiligheid

Het is verboden op podia, in tenten en stellingen van het festival te klimmen.

Flyeren

Het is niet toegestaan op locaties, welke beheerd worden door het festival, te flyeren of posters te plakken.

Vandalisme/grafitti

Ten strengste verboden. Wie wordt betrapt zal worden overgedragen aan de politie.

Bovenstaande regels zijn bindend. Overtreders lopen het risico hun polsbandje te moeten inleveren en van het festival en/of de campings te worden verwijderd.