Info

Into The Great Wide Open is een samenzijn op Vlieland. Muziek staat centraal, maar het is vooral de context die ons festival eigen maakt. Middenin de natuur op misschien wel het mooiste Waddeneiland van Nederland. Naast muziek bestaat het programma uit beeldende kunst, film, uitdagende kinderactiviteiten, verrassende randprogrammering en voldoende rust en ruimte om er optimaal van te kunnen genieten.

Zowel publiek als artiest is bezoeker van het eiland waar de zee de grens aangeeft en niet de dranghekken. Into The Great Wide Open is voor alle liefhebbers van goede alternatieve popmuziek die behoefte hebben aan een sfeerrijk festival, maar ook graag zelf het tempo willen bepalen en net iets meer keuzemogelijkheden willen. Oesters van het wad, vers gevangen zeebaars, met zorg bereid. Uit je dak gaan op een festivalveld én kampvuurliedjes op het strand. Intiem festivalgevoel én de ‘great wide open’.

Lees & bekijk meer over Into The Great Wide Open.
Hier vind je onze huisregels. Lees deze even goed door. 

Reis

Bereikbaarheid Vlieland

Je komt op Vlieland met de boot. Dat kan vanaf Terschelling en vanaf Harlingen. Rederij Doeksen verzorgt de overtocht, op www.rederij-doeksen.nl kun je de bootreis reserveren. De overtocht vanaf Harlingen naar Vlieland duurt ongeveer 1,5 uur. Aangezien Vlieland autoluw is, zul je de auto in Harlingen moeten achterlaten, gelukkig is er vlakbij de bootterminal volop betaalbare parkeergelegenheid. Je kunt natuurlijk ook met de trein naar Harlingen komen.


Grotere kaart weergeven

Omdat het een druk weekend is, zijn er aardig wat boten vol. De ervaring leert wel dat mensen zo nu en dan met hun boottijden schuiven, waardoor er op boten die eerder vol waren nog plek vrij komt. We geven hier niet meer aan welke boten vol zijn, omdat dit per uur kan veranderen. Je kunt het beste de website van Rederij Doeksen raadplegen voor de meest actuele informatie over afvaarten.

Tijden afvaarten Harlingen - Vlieland: kijk op de site van Doeksen.

Trein

De veerterminal is ook bereikbaar per trein, je neemt dan de trein naar Harlingen Haven. Kijk op de website van de NS voor meer informatie. Vanaf Harlingen Haven is het ongeveer tien minuten lopen naar de terminal van Rederij Doeksen.

Festivalbussen

Nog steeds een handig alternatief voor de trein of de auto: de Festivalbus. Van Utrecht Centraal Station en Amsterdam Centraal Station rijden er bussen rechtstreeks naar Harlingen Haven. Kijk op de website van Festivalbussen.nl voor meer informatie, de aankomst- en vertrektijden en het reserveren van een plek in de bus.

Carpoolen

Heb je nog een plek over in de auto, of zoek je iemand om mee te rijden van en naar Into The Great Wide Open? Carpool! Je bespaart zo kosten, het is minder slecht voor het milieu. En niet te vergeten: ge-zellig. Er zijn diverse applicaties die carpoolen gemakkelijker voor je maakt, zoals Toogethr en BlaBlaCar.

Verblijf

Slapen kan bijvoorbeeld op Kampeerterrein Stortemelk of Kampeerterrein Lange Paal. Tijdens de voorverkoop op zaterdag 28 januari kun je direct campingvouchers bestellen. Hier lees je er meer over.

Slapen kan ook weer op een van de slaapschepen van Slaapschepen.nl. Je overnacht dan in de haven van Vlieland, op 10 minuten afstand van het festivalterrein. Voor meer informatie en reserveringen: Slaapschepen.nl, via mail of telefonisch: 0517-234234.

Polsbandjes

Op het Bolderplein, naast de receptie van Kampeerterrein Stortemelk, zijn de tickets voor Into The Great Wide Open 2017 om te wisselen voor een polsbandje. Dit is mogelijk van donderdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 23.00 uur en op zondag van 10.00 tot 16.00 uur. De polsbandjes geven toegang tot het Sportveld, de Bolderzaal, De Open Plek en Bij De IJsbaan. Vergeten uit te printen? Geen nood, we kunnen de barcodes ook scannen vanaf je mobiele telefoon. Zorg er wel even voor dat je tijdig de tickets op je telefoon hebt gezet. 

Bezoekers onder de 18 jaar krijgen een ander polsbandje dan de 18 plussers, daar er geen alcohol wordt geschonken onder die leeftijd. Voor de nog jongere bezoekers kunnen hun ouders hun telefoonnummer(s) op het polsbandje schrijven, voor het geval er iemand verdwaald.

Munten

Eten, en drinken kan op Into The Great Wide Open enkel worden afgerekend met munten op de plekken waar het festivalbandje toegang geeft. Munten kun je pinnen of met cash kopen op het Sportveld of het Bolderplein. Bij De IJsbaan en De Open Plek kun je munten pinnen. Bij De Winkel is de merchandise met contant en pin af te rekenen.

Op de festivalzondag (tussen 8.00 uur en 02.30 uur) en op de maandag na het festival (tussen 8.00 uur en 13.00 uur) is het mogelijk om bij de infobalie op het Bolderplein munten te retourneren.

Eten

Tijdens Into The Great Wide Open 2017 zijn er ruim dertig, met zorg geselecteerde cateraars aanwezig.

Wat Into The Great Wide Open erg belangrijk vindt, is dat er rekening wordt houden met verschillende diëten en allergieën. Deze worden met kleurenstickers op de menukaarten aangeduid.

Fietsen

Plattegrond