Info

Info

Into The Great Wide Open is een samenzijn op Vlieland. Muziek staat centraal, maar het is vooral de context die ons festival eigen maakt. Middenin de natuur op misschien wel het mooiste Waddeneiland van Nederland. Verrassende randprogrammering, beeldende kunst, film, uitdagende kinderactiviteiten en voldoende rust en ruimte om er optimaal van te kunnen genieten.

Zowel publiek als artiest is bezoeker van het eiland waar de zee de grens aangeeft en niet de dranghekken. Into The Great Wide Open is voor alle liefhebbers van goede alternatieve popmuziek die behoefte hebben aan een sfeerrijk festival, maar ook graag zelf het tempo willen bepalen en net iets meer keuzemogelijkheden willen. Oesters van het wad, vers gevangen zeebaars, met zorg bereid. Uit je dak gaan op een festivalveld én kampvuurliedjes op het strand. Intiem festivalgevoel én de ‘great wide open’.

Op de hoogte blijven en praktische vragen

Nieuwsbrief
Om je in te schrijven op de Into The Great Wide Open-nieuwsbrief, vul hier je naam en e-mailadres in. (Vergeet niet om de bevestigingsmail te lezen en te bevestigen dat je de nieuwsbrief daadwerkelijk wilt ontvangen).

Vragen?
Een overzicht van de meest gestelde vragen is hier te vinden.

Vlieland

Bekijk Vlieland op Google Maps

Fietsen

Fietsverhuur op Vlieland
Jan van Vlieland: www.janvanvlieland.nl
Frisia: www.frisia.vlie.nl
Zeelen: zeelenfiets.nl/fietsverhuur-vlieland

Verblijf

Voor iedereen die op 24 januari een kaart voor Into The Great Wide Open 2015 wist te bemachtigen, was het mogelijk om op zaterdag 21 februari 2015 vanaf 10.00 uur via www.intothegreatwideopen.nl een campingvoucher te bestellen voor de overnachting op Kampeerterrein Stortemelk of Kampeerterrein Lange Paal.

Op Lange Paal is er nog plek, en er is inmiddels ook een aantal plekken op Stortemelk vrijgekomen door bestellingen die niet volledig zijn afgerond. Alle informatie hierover kun je hier vinden.

Slapen kan ook weer op een van de slaapschepen van Slaapschepen.nl. Je overnacht dan in de haven van Vlieland, op 10 minuten afstand van het festivalterrein. Voor meer informatie en reserveringen: Slaapschepen.nl, via mail of telefonisch: 0517-234234.

Reis

Bereikbaarheid Vlieland
Je komt op Vlieland met de boot. Dat kan vanaf Terschelling en vanaf Harlingen. Rederij Doeksen verzorgt de overtocht, op www.rederij-doeksen.nl kun je de bootreis reserveren. De overtocht vanaf Harlingen naar Vlieland duurt ongeveer 1,5 uur. Aangezien Vlieland autoluw is, zul je de auto in Harlingen moeten achterlaten, gelukkig is er vlakbij de bootterminal volop betaalbare parkeergelegenheid. Je kunt natuurlijk ook met de trein naar Harlingen komen.


Grotere kaart weergeven

Omdat het een druk weekend is zijn er soms boten vol. De ervaring leert wel dat mensen zo nu en dan met hun boottijden schuiven, waardoor er op boten die eerder vol waren nog plek vrij komt. We geven hier niet meer aan welke boten vol zijn, omdat dit per uur kan veranderen. Je kunt het beste de website van Rederij Doeksen raadplegen voor de meest actuele informatie over afvaarten.

Tijden afvaarten Harlingen - Vlieland: kijk op de site van Doeksen.

Kosten en Reserveren
Informatie over het boeken van een bootticket en de kosten van een overtocht zijn te vinden op de website van Rederij Doeksen.
In verband met het einde van de vakantieperiode adviseren we tijdig een bootticket te reserveren. Je kunt deze hier boeken.

Trein
De veerterminal is ook bereikbaar per trein, je neemt dan de trein naar Harlingen Haven. Kijk op de website van de NS voor meer informatie. Vanaf Harlingen Haven is het ongeveer tien minuten lopen naar de terminal van Rederij Doeksen.

Festivalbussen
Nog steeds een handig alternatief voor de trein of de auto: de Festivalbus. Van Utrecht Centraal Station en Amsterdam Centraal Station rijden er bussen rechtstreeks naar Harlingen Haven. Kijk op de website van Festivalbussen.nl voor meer informatie, de aankomst- en vertrektijden en het reserveren van een plek in de bus.

Carpoolen
Heb je nog een plek over in de auto, of zoek je iemand om mee te rijden van en naar Into The Great Wide Open? Carpool! Je bespaart zo kosten, het is minder slecht voor het milieu. En niet te vergeten: ge-zellig. Vind passagiers of zoek een rit in de speciale carpoolgroep: https://m.toogethr.com/group/intothegreatwideopen

Safe travels en tot op Vlieland!