• icon-menu-topbar
Word
donateur

Into The Great Wide Open is voor het kinderkunstprogramma op zoek naar professionele kunstenaars(docenten), vormgevers of creatieven, die op een inspirerende manier hun verbeelding weten om te zetten in uitdagende en onderscheidende concepten en projecten voor kinderen. Centraal in het programma staat het beleven, verwonderen, ontdekken, verbeelden, onderzoeken, experimenteren, maken en spelen in de zilte buitenlucht en de natuur en openbare ruimte van Vlieland.

Het kinderkunstprogramma is gericht op kinderen tot en met 17 jaar, waarbij er expliciet ook projecten worden gezocht voor de allerkleinsten (0-2 jaar) en oudere kinderen (12-17 jaar).

Uitgangspunten:
-Projecten hebben bij voorkeur een link met de omgeving en de natuur van het eiland. 
-Bij de projecten wordt gekeken naar een sterke vormgeving gecombineerd met een praktische uitvoering (aansluitend bij de setting en de buitenlocatie)
-ITGWO organiseert het festival op een zo'n duurzaam mogelijke manier, in de programmering wordt dan ook altijd gekeken hoe we de footprint zo klein mogelijk kunnen houden.

Praktisch 
Selectiegesprekken: 
8, 9 & 10 februari 2017 in Amsterdam
Deadline aanmelding:
Vrijdag 27 januari 2017

Informatieavond:
11 en 12 januari 2017 in Amsterdam - Aanmelden via: kinderkunst@intothegreatwideopen.nl
Let op: op beide avonden wordt dezelfde informatie verstrekt.

Festivalperiode:
Festivalperiode 31 augustus t/m 3 september
Opbouw: vanaf maandag 28 augustus (afhankelijk van het project) 
Afbreken: zondag 3 t/m maandag 4 september

Vergoeding:
Honorarium €750 excl. BTW per project. Kunstenaars krijgen daarnaast reiskosten vergoed, verblijf op camping Stortemelk, maaltijden en een festivalticket. 
Vergoeding materiaalkosten maximaal €250.

Grotere projecten:
Er is in het programma een beperkt aantal plekken beschikbaar voor wat grotere, meer multidisciplinaire projecten, waarbij gedurende het festival, in samenwerking met de kinderen, een gezamenlijk kunstwerk, bouwwerk of installatie ontstaat. Voor deze projecten kunnen andere afspraken worden gemaakt wat betreft opbouw, afbouw en honoraria.

Meld je hier aan

Meer info:
Eva Laurillard & Liselot van der Speld: kinderkunst@intothegreatwideopen.nl