• icon-menu-topbar
Word
donateur

Door Pitou

De Amsterdamse zangeres Pitou staat op de aankomende editie van Here Comes The Summer. Ze valt op door haar warme stem en markante composities. Maar wat hoort Pitou zelf graag? Ze maakte speciaal voor POST een playlist en gidst je door haar favorieten.

Pitou: Ik heb besloten me te limiteren bij het maken van deze playlist, om het mezelf iets makkelijker te maken. Daarom: enkel acts die hebben gespeeld op Into The Great Wide Open of Here Comes The Summer, op Vlieland (en een paar die ik er heel graag nog zou willen zien).
 

Melanie de Biasio en Amatorski, beiden uit Belgie. Amatorski speelt helaas momenteel niet, maar De Biasio heeft net een nieuwe plaat uit. Met Jo Goes Hunting speelde ik afgelopen jaar vaak op 1 podium tijdens de Popronde, echt een ontzettend goede band en zanger/drummer. Ik wilde dat ik Angel Olsen in 2012 had kunnen zien. Dans Dans zag ik in 2014 op Into The Great Wide Open voor het eerst live, en dit jaar spelen ze op Here Comes The Summer, evenals Faces On TV (die waren voorprogramma bij de laatste show van dEUS met Mauro Pawlowski als gitarist). Dan nog Andy Shauf, een jaar later gezien op hetzelfde podium als Dans Dans.

Daarna twee acts die ik heel graag nog een keer op Vlieland zou willen zien: Anais Mitchell (een Amerikaanse songwriter, die tourt met haar vriend en kinderen) en Aldous Harding, uit Nieuw Zeeland. 

En als afsluiter Le Mystere des Voix Bulgares. Een lied over een nachtelijke ontmoeting. Deze muziek vind ik zo ongelooflijk mooi.